Friday, December 9, 2011

AKADEMI BOLA 2012 SMK KAJANG UTAMA


AMBOI..FILZA GAYA MACAM SEORANG BINTANG JE...MOGA2 SUATU HARI NANTI TEAM BOLA SEPAK SMK KAJANG UTAMA AKAN MENEMPAH NAMA KE PERINGKAT YANG LEBIH TINGGI LAGI...


LATIHAN ASAS MACAM NI SATU PERKARA YANG BAGUS UNTUK DIAMALKAN. KERANA TANPA SKILL ASAS ADALAH SUKAR UNTUK KITA MENDAPATKAN SEORANG PEMAIN YANG HEBAT.

KATA HUSBAND CIKGU KALAU DI JEPUN DAN KOREA INILAH YANG DILAKUKAN OLEH MEREKA DARI AWAL LAGI PELAJAR YANG BERPOTENSI UNTUK BERMAIN BOLA DIMASUKKAN DALAM AKADEMI DAN BELAJAR MEMAHIRKAN DIRI DALAM KEMAHIRAN ASAS.  

NAMPAK BOSANLAH SKET BILA PRAKTIS KEMAHIRAN ASAS INI TAPI ILMU INILAH YANG NAK DIALIKASIKAN BILA DI ATAS PADANG. SO CIKGU HARAP JANGAN PLAK MAIN2 MASA LATIHAN. BUAT SUNGGUH2....


MAIN BOLA SEPAK NI KITA KENA BIJAK. PEMAIN PERLU TAHU SETIAP KEDUDUKANNYA. CIKGU PUN BANYAK MENJADI PEMERHATI JE... PEMERHATI SUKAN BOLA SEPAK DAN PENYOKONG BOLA SEPAK NEGARA. SELAIN TU BANYAK DENGAR LUAHAN HUSBAND YANG SANGAT SETIA PADA BOLA SEPAK NEGARA. SEINGAT CIKGU TAHUN LEPAS KALAU PERGI TENGOK PERLAWANAN PERSAHABATAN STADIUM MMG KOSONG TAPI TAHUN NI LAGI2 SEJAK MENANG SUKAN SEA STADIUM SENTIASA PENUH.


APAPUN ANAK2 SMKKU TERUSKAN PERJUANGAN. LATIHAN FIZIKAL SAHAJA TAK MENCUKUPI KALAU PERSEDIAAN MENTAL KITA TAK STABIL. INI YANG MENGGANGGU PERSEMBAHAN KITA SEBAB BILA DAH GABRA APA PUN TAK MENJADI NANTI. SO BE COOL ANGGAP INI PERJUANGAN DIRI UNTUK MEMBURU KEJAYAAN PASUKAN. BEST OF LUCK SEMUA...UNIT BIMBINGAN KAUNSELING SMK KAJANG UTAMA AKAN MENJADI PENYOKONG YANG AKAN MENDOAKAN KEJAYAAN PEMAIN SEMUA. YANG PENTING JAGA DIRI DAN DISIPLIN. JADIKAN AKTIVITI BERFAEDAH INI UNTUK MEMBENTUK JATI DIRI YANG KENTAL.

No comments: