Friday, March 30, 2012

Exam, result & Holiday ^^ ♥

Assalamualaikumm dan salam 1 malaysiaaaaaaa :)
Hello for non muslim reader. Hihihi yeahh harini bukan Cikgu Linda yang update tapi aku PRS comel haritu *lambai lambai tangan ala ala missworld* cehh , hahaha. So how semua? sihat? Ehh dah makan? Aku tanya sebab aku lapar *lap air mata smbil tepuk perut* T_______T haha , okay enough merepek. Ini  blog sekolah bukan blog s.d.n b.h.d -.-


haaaaa , see budak kecil pun baca buku. Eeheheh actually today aku nak buka topik pasal holidayyy *tepuk tangan* and exam & result. yeayy... yeayy *suara makin down*. hihihihi bila sebut je holiday , semua mesti bersorakk. Macam macam sorakan yang kita dengar. Ada yang melompat lompat bila cakap pasal holiday. Tapi bila sentuh je bab exam & result semua muka minta penampar bukan takat penampar je nak bagi bila tengok muka tu , rasa nak bagi dea hirup sup selipar saiz 7 1/2 je -.- Hihihi , okay gurau je ni.

Aku tak faham betul lah kenapa sebelum holiday kita kena exam dulu. Perlu ke ? haa perlu ke? *tanya diri sendiri* Hmm, ohh of course lah perlu! Exam penuh dengan stress and after that baru ah chillax time holiday. is it? Yeahh that's my opinion. So how exam korang? Susah ke senang? Ehh ehh no no, jangan cakap susah sebab orang yang cakap susah tu dea tak belajar ! ehekk -.- aku tak terasa dengan ayat tu. Sikit pun tak terasa dengan ayat aku tu :'( *padahal dalam hati rasa mcm erghhh* k,  Hihihi, tapi benda tu kenyataan. Tak ade apa yang susah dalam dunia ni jika kita berusaha. am i right? Haa , melainkan kalau satu kelas tuh cakap susah emm emm yang tu mungkin akan dipertimbangkan balik x)

Aku perasan bila exam baru bebudak kabut nak cari buku. Bila tak jumpa buku yang dicari , mula ah selongkar sana sini. Cuba kalau exam lambat. Ayat ni mesti tak lekang dibibir mereka "Alaaa , lek ah weh, exam lambat lagi". LOL , sekali lagi aku tak terasa dengan ayat aku sendiri :( hahaha , why must "LEK". why? Attention guys , you have to study from the beginning of month. No "LEK LEK". Kalau tak, haihh memang payah lah kan melainkan korang ni ulat buku bukan muka buku :p
Bila last paper semua mcm "ahhh cepat lah habis , nak balik. nak makan keropok super ring adik." Hahahah , masing masing semua pakat pandang jam. Chill lah broooooooooo (Y) rumah awak tu tak lari pun haa. Ada je lagi kat situ :) eheheheheh

After exam of course chilling time. Holiday  yeahhh :D cehh , hahaha. Hm bila holiday je rasa mcm k ergghhh bila nak sekolah. I wanna meet my school / classmate :( i miss them a lot. Tuiii , time sekolah nak cuti , time cuti nak sekolah pulak. Itulah "pelajar sekolah". Mengada betul -.-'' hehehe kali ni aku akui aku terasa dengan ayat aku x) Yang takleh blah nye, bila esok sekolah semua kabut cari "OLE OLE" cikgu bagi. Kalau 3 amanah mesti buat sebab bilik disiplin sebelah je. hahahaha , cehhh.
Yeahh its time for result. Lol, ada yang sedih tengok result ada yang happy. Haihh lumrah hidup. Kadang kadang kita di atas , kadang kita di bawah. So next time , do it better than you get now :) hihi learn from mistake lah kann kan? hihi result aku? emm alhamdulillah 2A je mmpu. :'( korang mesti lebih. Untung leww pandai. uuuuuuu :( hihi

Eh okay lah, kang cikgu linda marah pulak update merepek cenggini. Tapi papepon , bagi yang pmr & spm candidate, bak kata aku tadi lah kan. kena study dari sekarang *cakap dekat diri sendiri sekali*. hihihihi , kalau study last minute perghhh memang payah kot nak masuk kepala. silap silap pecah kepala nak hafal semuanya :( ehehe bagi pmr candidate , 31july already start our pmr trial. about 10 days lah kita exam. ehehe tak tahu betul ke tak. hmm tapi papepon preparation kena 100% tau , tak boleh 50% 50% je. ehh bebel pulak aku -.- okay see yall next post. Hihihi babai ,
Assalamualaikum ;)

2 comments:

priya darshini said...

Betul tuu.. Sokong kau..

Rinaa♥ said...

hehehe yeahh , hanya cakap apa yang berlaku di sekeliling kita ;)