Friday, November 18, 2011

NILAM OH NILAMINI MASA PERASMIAN NILAM  SEKOLAH OLEH PN HIDAYAH MOKHTAR


OK CIKGU NAK AMBIL KESEMPATAN MUSIM CUTI SEKOLAH NI UNTUK BERKONGSI SATU HOBI YANG MUNGKIN BOLEH MEMBERI MANFAAT KEPADA KAMU SEMUA. NI CIKGU KONGSIKAN GAMBAR MASA PELANCARAN PROGRAM NILAM UNTUK TAHUN 2010 DI SEKOLAH KITA. APA KAITAN NILAM DENGAN UNIT KAUNSELING. SALAH SATU USAHA YANG KAUNSELOR PERLU BUAT IALAH MEMBERIKAN GALAKAN DAN MOTIVASI UNTUK PELAJAR2 MINAT MEMBACA.


TENGOK NI KAWAN2 KITA DALAM SKETSA NI MINAT BETUL MEMBACA TAK KIRA UMUR DAN LATAR BELAKANG PEKERJAAN. SEMUA MEMBACA. RAJIN MEMBACA MENAMBAH PENGETAHUAN SEMASA. BUKAN NAK SURUH BACA BUKU TEBAL2 KAT LIBRARY SEKOLAH ADA BANYAK BAHAN BACAAN YANG NIPIS. YANG PENTING BILA DAH BACA TULIS DALAM BUKU NILAM. KALAU BACA KAT RUMAH BUAT SINOPSIS NANTI DATANG SEKOLAH AWAL TAHUN DEPAN MINTA DARI GURU TINGKATAN SALIN JE MAKLUMAT TU. 


NI SUNANTHA YANG DAH MENGHARUMKAN NAMA SEKOLAH BERJAYA DAPAT TEMPAT KE-3 KEM NILAM PERINGKAT DAERAH. TAHUN DEPAN SAPELAH PELAJAR TINGKATAN EMPAT YANG NAK KE KEM NILAM. 

TENGOK HA....PAK IMAM DAN PAK BILAL PUN MEMBACA JUGA.... BANYAK ILMU MEREKA YA..^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^

EH....YANG KAT BAWAH NI APA PLAK YA...INILAH HADIAH GALAKAN UNTUK PEMBACA NILAM TERBANYAK. 
 INI HADIAH UTAMA IPOD SHUFFLE....TENTU RAMAI YANG NAK KAN....APA LAGI MUNGKIN TAHUN DEPAN IA AKAN MENJADI MILIK KAMU...SIAPA TAHU..SO MULAKAN MEMBACA DARI SEKARANG.
TAKPUN DAPAT HADIAH PENDRIVE NI..BEST APA BANYAK GUNA UNTUK PELAJAR MENYIMPAN DATA....

SO APA LAGI ISI CUTI SEKOLAH ANAK2 DENGAN MEMBACA DAN MEREKOD BUKU NILAM AGAR USAHA YANG MURNI INI AKAN MEMBERI MANFAAT KEPADA ANAK2.....

SYABAS KEPADA PENERIMA ANUGERAH NILAM 2011.

No comments: